17. mai-flagg 2010001

Eksempel på flagg, enn så lenge med kors. Illustrasjonsfoto.

I dagens VG kan man lese at en dom i Den europeiske menneskerettighetsdomstol i Strasbourg kan få konsekvenser for korset i det norske og 19 andre europeiske flagg.
Bakgrunnen for saken er at en mor i Italia ikke tolererte at hennes barn ble påtvunget kors i klasserommet. Ifølge italiensk lov skal det henge krusifikser på skolene i landet, til tross for at katolismen ble avskaffet som statsreligion i landet for 26 år siden.  Saken ble klaget inn for Den europeiske menneskerettsdomstolen, hvor kvinnen i november fikk medhold. Det henvises til at man skal ha rett til ikke å bli fornærmet.  Denne damen må tydeligvis ha en særdeles lav toleransegrense.  Dersom det ikke dreier seg om en kombinasjon av mediekåthet og et forsøk på å fremme sin moderne, sekulære, hipt kulturnedvurderende og framfor alt politisk korrekte kulhetsfaktor. 

Vi regner oss selv om en rimelig vidsynt og tolerant person, som ikke har noe unormalt eller overspent til verken flagg eller andre symboler, men ærlig talt: Dette begynner å minne om reinspikka menneskerettighetshysteri.  Dette er etter vårt syn å oppfatte som en utidig utnytting av FNs menneskerettighetskonvensjon, der det gjelder å bryte ned enda mer av det lille som er igjen av respekt for egne lands tradisjoner, kultur og historie.  Enn så lenge virker dette rimelig latterlig, men saken er anket, og vil bli behandlet igjen, visstnok om ikke så lenge.  Og det er slett ikke utenkelig at hun får medhold nok en gang.

Hvis det virkelig blir slik at flagget må forandres av hensyn til menneskerettighetene, håper vi at godtfolk både her i Norge og i andre land hever blikket fra fotball, ølpriser, moter, realityserier og kjendiser, og med de nødvendige midler markerer seg og sier klart fra om at dette er noe som ikke kan aksepteres.  Men det er vel for mye å forvente av velstandssløvede og tilbakelente vesteuropeere.

Ellers kan vi jo lure på hvorvidt for eksempel Tyrkia vil vurdere å fjerne halvmånen fra flagget sitt.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10008625

Tips oss hvis dette innlegget er upassende