Siden vi først er inne på fenomentet telefonselgere igjen, reposter vi denne:

De fleste av oss har vel stiftet bekjentskap med mer eller mindre pågående telefonselgere.  Disse kjekkasene, som gjerne ringer sånn rundt middagstid, eller når man har satt seg ned for å se Dagsrevyen.  Gjerne en som snakker en urban, men fresk østlandsdialekt, og på toppen av det hele later til å kjenne deg personlig.  ”Heisann, Dag Eigil, Kristian her, åssen står’e til i Stavanger?  Full kjør med Gladmat og greier?  Ja, det er vel litt av hvert som foregår der for tiden!”  I noen sekunder vrir vi faktisk vår hjerne for å finne ut om vi virkelig kjenner noen Kristian som snakker østlandsk, hvor enn perifert.  Hmmmm, kan det være en av våre tidligere disipler?  Men så begynner vi så smått å lukte lunta.  ”Du, jeg har en skikkelig gladnyhet til deg.  Du har nemlig vunnet en fin premie.  Ditt navn har blitt trukket ut blant tilfeldige, og du har vunnet hele tre underbukser og fire par herresokker, og det av den riktig oppstrammende sorten, som passer for voksne mannfolk.  Hvis  du kjøper en pakke med x antall par, selvfølgelig.  Ja, nå ble du glad, tenker jeg?”

Det er i slike situasjoner man skulle hatt tilgang til det der arsenalet av avvisninger, gjerne korte og treffende.  Men så munnrapp er vi ikke.  Det blir gjerne til at vi sier nei takk, ikke interessert, og legger på.  Det beste vi har prestert, må vel være den gangen vi høflig bad om å få navnet på produktet opplest igjen, samt produsentnavnet.  ”Så takk, nå har vi skrevet det ned, slik at vi for all framtid skal unngå å kjøpe dette produktet i noen som helst sammenheng.  Ha en fin kveld, og vennligst ikke ring igjen.!

Den ultimate avvisningen hørte vi imidlertid fra en kompis her om dagen.  Vi satt og pratet, og det viste seg at han var blitt oppringt av de samme kjekkasene.  Hva han sa? 

”Dessverre, jeg har akkurat oppdaget en person som har hengt seg, så jeg er liksom ikke helt i kjøpsmodus i dag!” 

Telefonselgeren skal etter sigende ha blitt stum.  Eller i alle fall svar skyldig.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende